Δωρεάν Μεταφορικά
Για αγορές από 30 & άνω
22730-35101
Τηλεφωνικές Παραγγελίες

Τα παιδιά της θύελλας

23% έκπτωση web
Τα παιδιά της θύελλας

Τα παιδιά της θύελλας

  • Κατασκευαστής:Υπερόριος
  • Κωδικός Προϊόντος:1055
  • Διαθεσιμότητα: Παράδοση 1 - 3 ημέρες
  • 20,00€

    15,50€

Λογοτεχνικό χρονικό της κατοχής και της αντίστασης στη Σάμο 1941-1945

Νίκος Νόου
επιμέλεια σειράς: Γιώργος Βοϊκλής

Υπερόριος, 2004
332 σελ., [Κυκλοφορεί]

"Τα παιδιά της θύελλας" είναι ένα βιβλίο συγκλονιστικό, μια μαρτυρία της αντίστασης στην ιταλική και γερμανική κατοχή, της αντίστασης στο φασισμό, στη βία, στην αδικία.
Η ζωή στα δύσκολα εκείνα χρόνια, τα συναισθήματα των απλών ανθρώπων, οι τραγικές στιγμές της πίκρας, οι δοξαστικές ώρες της μεγάλης χαράς και έκστασης, οι τολμηρές αποφάσεις... περιγράφονται με διαύγεια, με χιούμορ και σχεδόν χωρίς εμπάθεια.
Εκείνο όμως που δίνει στο βιβλίο ιδιαίτερη αξία είναι ο ρόλος των παιδιών. Των παιδιών της Κατοχής που μεγαλώνουν απότομα, γίνονται ξαφνικά άντρες και, ενώ δεν σταματούν να παίζουν τα παιχνίδια τους, συγχρόνως παίζουν και με το θάνατο. Έτοιμα να προσφέρουν και τη ζωή τους ακόμα στο όραμα της Ελευθερίας.
Το βιβλίο του Νίκου Νόου, γνήσιο, δυνατό, αυθόρμητο, με λεπτομέρειες άγνωστες για πολλούς, δοσμένες με μια απλότητα που συγκινεί, χωρίς μεγάλα λόγια και κραυγές.
Τελικά είναι ένα βιβλίο που συναρπάζει, γιατί δεν είναι μόνο η συγκίνηση που σου προσφέρει, είναι και ο τρόπος που σε κάνει να χαμογελάς.

ΕΧΕΤΕ ΗΔΗ ΔΕΙ

Τα παιδιά της θύελλας