Δωρεάν Μεταφορικά
Για αγορές από 30 & άνω
22730-35101
Τηλεφωνικές Παραγγελίες

Το παράδοξο του Αϊνστάιν

10% έκπτωση web
Το παράδοξο του Αϊνστάιν

Το παράδοξο του Αϊνστάιν

  • Κατασκευαστής:Τραυλός
  • Κωδικός Προϊόντος:1758
  • Διαθεσιμότητα: Παράδοση 1 - 3 ημέρες
  • 17,00€

    15,30€

Colin Bruce
μετάφραση: Αθανασοπούλου Γεωργία

Τραυλός, 2003
380 σελ., [Κυκλοφορεί]

Αυτό το μοναδικό βιβλίο συνδυάζει τα θέλγητρα των αστυνομικών διηγημάτων με την έξοχη επιστημονική γραφή -από τις μεγάλες αλλαγές (ή μεταφορές) των επιστημονικών παραδειγμάτων μέχρι τα παράδοξα της κβαντικής θεωρίας και της σχετικότητας.
Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν (1879-1955) ήταν ο πρώτος που αντιλήφθηκε καθαρότατα τις συνέπειες του νέου παραδείγματος περί "ελαστικού χωροχρόνου", το οποίο και διερεύνησε με ιδιοφυή νοητικά πειράματα.
Ο δαιμόνιος Σέρλοκ Χόλμς αναλύει ενδελεχώς και εξιχνιάζει παράδοξα συμβάντα, δολοφονίες και κάθε λογής παράξενα εγκλήματα, μπροστά στα οποία η αστυνομία και η συμβατική τεχνολογία της εποχής σηκώνουν τα χέρια ψηλά. Οι μυστηριώδεις περιπέτειες διαδραματίζονται, με κινηματογραφική μαεστρία μέσα στη μεγαλοπρέπεια, αλλά και την αθλιότητα του βικτοριανού Λονδίνου.
Τα παράδοξα -που εδώ καλείται να ερμηνεύσει ο Σέρλοκ Χολμς- είναι αναθεωρημένες εκδοχές εικασιών του Αϊνστάιν, όπως το πασίγνωστο "Παράδοξο των διδύμων" και το λιγότερο γνωστό "Παράδοξο του τρένου", το οποίο απέδειξε ότι το ταυτόχρονο είναι μια έννοια δίχως νόημα.
Ο αναγνώστης αγωνιά για την εξέλιξη της ιστορίας, ενώ παράλληλα κατακτά με τον πλέον απλό και πρωτότυπο τρόπο τον μυστηριώδη κόσμο της σύγχρονης φυσικής.
"Το παράδοξο του Αϊνστάιν", είναι μια ολοκληρωμένη απόλαυση.

ΕΧΕΤΕ ΗΔΗ ΔΕΙ

Το παράδοξο του Αϊνστάιν